Løgkarse

HVAD ER LØGKARSE OG HVAD KAN DET BRUGES TIL?

Det er et rigtigt ‘løgkarse år’ i år. Løgkarse vokser vildt over det hele lige nu og pryder med sine fine hvide blomster både i markkanter, i skoven, i parker og haver.

Løgkarse smager, som navnet antyder, af en fin blanding af løg, karse, hvidløg og sennep. Saml de spæde og mindre blad, så får du den let sødlige smag med.

Løgkarse kan smage lidt bittert til at starte med, men passer perfekt på en ægge-eller avocadomad eller en god gammeldags pølsemad.

Forslag til hvad du kan bruge løgkarse til:

Pynt på madder 
Hjemmelavet skovpesto 
Som ingrediens i salaten
Coleslaw

Her får du en opskrift af en klassisk coleslaw med løgkarse:


COLESLAW MED LØGKARSE


Det du skal bruge: 

¼ hoved af et spidskål

2 gulerødder

1-2 håndfulde løgkarse blade

2 spiseskeer mayo

1 teske sennep

1 skvæt olivenolie

1/2 -1 citron, saften af

Salt og peber


Sådan:

Snit spidskålen fint, skræl gulerødderne og riv dem på den grove del af rivejernet. Skyl løgkarse bladene, dup dem tørre og hak dem groft. Bland delene sammen i en skål.

Bland derefter mayonaisen, sennep, olivenolie og saften af ½ citron sammen i et gammelt syltetøjsglas eller en anden lille beholder der kan lukkes. Ryst og smag derefter til med salt og peber og evt mere citronsaft.

løgkarse_hapsnordicløgkarse_skov_sankecoleslaw_hapsnordic


Gør det nemt at sanke

Når du går tur er det en god idé, altid at have fx en multibag eller to i tasken, så det er nemt at sanke, når du kommer forbi løgkarse, en ramsløgmark eller lækre humleskud.

Snackbags gør det nemt at opbevare tørrede urter, som ramsløg og brændenælder i lang tid -det er nemt at se, hvad der er i og du kan skrive på posen fx, hvor eller hvornår urterne er sanket.

Leave a comment