Hvad skovbunden gemmer
LAV EN LÆKKER PESTO MED PLANTER FRA SKOVEN
Lige nu er der masser af lækre planter i naturen, som er nemme at finde og som er et lækkert og sundt supplement i madlavningen.
Her er 3 planter som er nemme at finde og samle lige nu:
Løgkarse
Løgkarse er super nemt at finde lige nu og titter frem alle vegne med sine fine hvide blomster og de hjerteformede blade. Smagen er sammensat af løg, og karse (sjovt nok;)) med undertoner af hvidløg og sennep. De små spæde blade smager bedst.
Ramsløg
Ramsløg finder du i mange skove og parker typisk i større kolonier. Du genkender ramsløg ved sin tydelige duft af løg/hvidløg. Alt på planten kan spises, både blade, blomster og løg.
Vær opmærksom, at ramsløg kan forveksles med liljekonval, som er giftig, så gå efter duften af løg.
Skvalderkål
Hvis du har have er du måske bekendt med skvalderkål, som nemt kan blive haveejerens fjende. Kålen smager af bredbladet persille og bladselleri med en lidt nødeagtig eftersmag og smager væsentligt bedre end den dufter. Gå helst efter de øverste skud eller de små planter.
Lav fx en salat af en blanding af alle 3 planter og top den med en olie/eddikedressing og lidt parmesan.
Eller lav en lækker pesto, som kan varieres nærmest i det uendelige.
Den er nem at lave og passer perfekt til nye kartofler, nem pasta eller til kylling og fisk -kun fantasien sætter grænser. Du kan også bruge pestoen til at pifte en salatdressing op med eller sammen med creme fraiche som chipsdip.
HJEMMELAVET PESTO FRA SKOVEN
Det skal du bruge:
2 håndfulde blade i alt, vælg mellem løgkarse, ramsløg og skvalderkål.
30 gr. Nødder eller kerner fx hasselnødder, solsikkekerner eller mandler
1 håndfuld revet ost (fx prima donna, parmesanost eller pecorino)
1 dl olivenolie
Lidt citronsaft
salt og peber
Sådan:
Blend det hele i en minihakker eller en blender så fint eller groft som du kan lide det.
Velbekomme :)
Gør det nemt at sanke
Når du går tur er det en god idé, altid at have fx en multibag eller to i tasken, så det er nemt at sanke, når du kommer forbi løgkarse, en ramsløgmark eller lækre humleskud.
Snackbags gør det nemt at opbevare tørrede urter, som ramsløg og brændenælder i lang tid -det er nemt at se, hvad der er i og du kan skrive på posen fx, hvor eller hvornår urterne er sanket.