MYNTESUKKER

Det har vist været den mest regnfulde maj måned i 38 år, siges det. Og det kan mærkes både på humøret og i valg af beklædning. Vi glæder os i hvert fald til at hoppe i shorts og nederdele med sandaler.

Men regnen har i den grad også fået farverne til at  eksplodere i naturen og i haven. De grønneste træer, de flotteste blomster og de saftigste urter alle vegne. Dét er vi til gengæld vilde med.

Her kommer en opskrift til at indfange den lækre, opkvikkende smag af mynte. Brug den til dine desserter, lækre drinks eller på salater og i dressinger.

Grapefrugt med myntesukker

MYNTESUKKER

Det skal du bruge:

200g Sukker

Et stort bundt Mynte

Sådan gør du:

Pluk myntebladene af stænglerne og kom dem i en blender eller minihakker sammen med sukkeret. Blend indtil sukkeret er grønt og bladene er helt findelte.

Du kan nu vælge at fylde det friske myntesukker i glas og opbevare det i køleskabet. Så har du en lækker, lidt saftig friskgrøn sukker, som holder sig i nogle uger på køl.

Vi har valgt at sprede sukkeret ud på en bageplade med bagepapir og tørre det. Sukkeret er tørt og knasende i løbet af en dag/natten over.

Hvis du gerne vil have findelt drys kan du vælge at blende sukkeret en sidste gang inden du fylder det i glas. Er du, som vi, til en mere ujævn topping med små og lidt større sukkerstykker, så behold den som det. Det knaser dejligt og pynter fint.

Grapefugt med hjemmealvet myntesukker

Ps. Myntesukker smager virkeligt godt på en jordbærmad.

Pps.Er du vild med myntesmagen og skal det være endnu nemmere, så er mynte også smukt og lækkert som lille smagsgiver i en kande vand eller som varme te.