REJSEFIF TIL BØRNEFAMILIER

ET PAR SMÅ REJSEFIF

Vi har lige været på en tiltrængt familie ferie i Thailand og det var en utroligt dejlig tur for os alle. 
Vi har siden vi fik vores store søn som nu er 5 år været et par gange i Asien, på længere rejser, men denne tur var den første med vores datter på 10 måneder, så det blev en lidt andet rejse end vi er vandt til, nu med to børn med vidt forskellige behov.

Jeg ved der er mange andre end os der tager på tur med deres unger og jeg er tit blevet spurgt om fif, derfor har jeg besluttet mig for at lave et indlæg med lidt rejse fif nu hvor turen står helt klart i hukommelsen, som måske kan hjælpe andre forældre der skal på tur.

Ny måde at rejse på
Det med at tage på rejser som børnefamilie er jo bare ikke er det samme som den gang man var to kærester med hænderne fri, men vi er vilde med det alligevel.
Alle de kedelige hverdags ting som opvask, oprydning, vasketøj, planlægning, madlavning og hele den mølle bliver jo skåret fra, så det eneste man skal er at være sammen og se hinanden i øjnene og nyde.
Der er 4 år imellem vores børn, så deres behov er vidt forskellige, den ene sover 3 lurer om dagen, hænger på armen hele tiden, skal fodres osv. og den anden hænger i gardinerne og har så meget energi at vi ikke kan følge med, der skal bare ske noget hele tiden! Derfor gav det meget værdi for os ind imellem at dele os op og tage på tur med den store og lade den lille få ro og gode lurer i bungalowen, så fik børnene ihvertfald deres behov dækket og ja vi voksne har jo efterhånden lært at tilsidesætte vores egne behov :)

rejse med baby_haps nordic   Ferie med børn i Thailand

Gode råd til at bo

 • Book et sted med pool
  Vi har aldrig været til pool før vi fik børn, så vi havde lavet den fejl at booke et resort uden pool på en del af rejsen og det flyttede vi simpelthen fra, fordi pool viste sig at være virkelig fedt både til den store og den lille. 

 • Bungalow tæt på restauranten eller poolen
  For os var det fedest de steder hvor vi boede tæt på restaurant og pool, så babyalarmerne kunne nå. Så kunne vores pige ligge på værelset i aircon i ro og mag og tage lur i stedet for i 35 graders varme i en sort klapvogn.
 • Børnevenligt resort
  Der hvor vi havde det bedst på vores rejse, var de steder hvor der var andre børn at lege med til vores 5 årige søn. Så det der med at bo et øde sted, som vi gerne ville før vi fik børn, det er altså bare ikke lige så attraktivt mere og faktisk var det aller fedest der hvor der var danske børnefamilier.

 • Tæt på restauranter og lidt by
  Det var et plus at have lidt restauranter, butikker og is i gåafstand, så vi kunne gå på en lille tur og opleve bare en lille smule på en dag, udover at spise, hoppe i poolen og lave sandslotte. 

Rejsefif til børnefamilier

Huskeliste
Jeg har et par ting jeg ikke ville undvære på vores rejse med børn, som vi havde med hjemme fra, de kommer her:

 • Termo madbox og ske
  Vi havde medbragt en super god termo madbox, som vi brugte hverdag til at gemme morgenmadsrester i til vores mindste og til at blande pulver grød og have med på tur, så vi undgik for mange scener hvor hun blev for sulten og for træt af at sidde på restaurant og vente på mad.
  Find madkasser her

 • Pulvergrød
  Man kan sagtens købe pulvergrød i Thailand, men det var kun i Bangkok vi kunne finde noget uden sukker i.

 • Haps smoothieposer og snackbags
  Når vi skulle på stranden eller på tur havde vi stor glæde af snackbags, som vi opbevarede frugt, brød og kiks i og smoothieposerne fik vi fyldt med smoothie fra restauranten så vores lille pige nemt kunne få et lille mellemmåltid.
  Find smoothieposer her og Snackbags her

 • Opvaskegrej
  Opvaskesvamp og opvaskemiddel til at gøre madbox og Hapsposer rene med.
 • Vådservietter
  Vi har kun kunne finde vådservietter fulde af perfume ude i Asien, så hvis man ikke er til det, så er de danske meget gode at have med.

 • Solcreme uden perfume
 • Badebleer
  Det var ikke alle steder vi kunne finde badebleer, så tag lidt med hjemmefra

 • Badevinger eller badevest
  Vores 5 årige søn havde en god badevest med, så han underholdte nærmest sig selv i poolen og i havet og plaskede rundt, så vi havde frie hænder, perfekt! 
  Find badevesten her

 • Baby alarmer
  Så man ikke er tvunget til at sidde i bungalowen når børnene sover.

 • Bæresele
  En bæresele til babyen er guld værd når man skal på tur og i sær også i storbyer, som ikke altid er så klapvognsvenlige.

 • Myggespray til babyer
  De fleste myggespray vi kunne finde var meget giftige, så det er en god ting at medbringe hjemmefra.

 • Myggenet til klapvogn
  Vi glemte vores, det var dumt!

 • Legetøj og tegnegrej
  Vores store søn havde sin egen lille rygsæk med, med lidt tegnegrej og opgavebøger og et par biler i, det fungerede både godt i flyveren, men også på restauranterne.
  Vi havde ingenting med til den lille og det var helt fint.

God tur til jer der skal afsted :)
Jeg håber i kan bruge mine erfaringer og fif til noget når i skal ud og rejse og skriv endelig til mig hvis i har spørgsmål til en kommende rejse.

Hilsen Melis

Leave a comment