VAFLER PÅ 3 MÅDER
Jeg er blevet utroligt glad for vafler!
Med en kræsen søn på 4 år og en baby på 9 måneder der skal lære at spise selv kan mad situationerne være udfordrende, så jeg er hele tiden på jagt efter mad som både store og små børn og voksne kan nyde, derfor er jeg blevet vild med vafler!
De er nemme og hyggelige at lave, de kan nydes morgen middag og aften og er gode i madpakken.
De kan laves usunde med en masse smør og sukker, så er de dog ikke så gode til den mindste, men man kan også lave en lidt sundere dessert udgave der er sødet med banan og endelig er det nemt at kamuflere grøntsager i dem.
Her kommer 3 af mine yndlings vaffel opskrifter lånt fra dygtige damer:
De grønne vafler
- 100 g frisk grønkål (eller optøet fra frost)
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet sort peber
- 125 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 1 tsk. bagepulver
- lidt smør til at stege i
Kom det hele i en blender og blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter i køleskabet inden vaflerne laves.
Kom lidt smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagte.
Opskriften er lånt af Valdemarsro find en masse god familie mad inspiration på hendes blog.
Den sunde dessert vaffel med daddel creme
Vafler
- 1 dåse kikærter
- 2 bananer
- 5 æg
- 3 spsk havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
Daddel creme
- En håndfuld dadler
- 2 spsk. peanutbutter
- 1/2 dl. vand
- 1 tsk kokosolie
Blend alle ingredienser sammen og steg den med lidt kokos olie i vaffeljernet.
Dejen er lidt flydende, men de bliver gode og bløde når de er stegte.
Opskriften er lånt hos Josejjj se flere lækre opskrifter over hos hende.
Den søde vaffel
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2½ dl vand
- 2 dl mælk
- 3 3/4 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smeltet smør
- et drys salt
- kornene fra 1/2 vaniljestang
Det hele blandes og hældes gennem en si (så slipper man for at vente i ½ time og for klumper i dejen), vaffeljernet pensles med lidt olie og varmes godt op og dej hæles på.
Når vaflen er færdig lægges den på bagepapir på en rist og lad være med at stable dem, for så dannes der kondens og de bliver bløde. Allerbedst er det at spise dem lige med det samme – det gør vi ;)
Skulle du alligevel have nogle til overs kan de let opbevares i fx en lufttæt snackbag eller en luftig multibag i stof. Eller put dem i madkassen som en lille snack til madpakken.
Opskrift også lånt hos Valdemarsro
God fornøjelse, håber i og jeres unger kan lide dem!
God weekend